Cresc zmeura din pasiune si pentru consumul propriu. Am invatat singur cum sa o cultiv si cum sa o ingrijesc. De la soiuri care nu produceau mai nimic pana la hibrizi "Remontati". Am invatat totul din teste si cititnd pe internet. Ma gandesc si la o mica afacere cu zmeura. Voi ce ziceti? Se pot realiza afaceri cu zmeura in Romania?

Soiuri de zmeura

- Soiul The Lathan 
 
 Planta este viguroasa cu tulpini erecte si drajonează puternic. Tulpinile au o înălţime de 2m, sunt erecte, cu ghimpi scurţi si drepţi, grupaţi mai mult la baza tulpinilor. Frunzele sunt mari, cu 3 sau 5 lobi. Inflorescenţele sunt lungi, răsfirate, cu pedunculii fructelor roşietici. Fructele sunt mari, sferice sau sferic-conice, de culoare roşie-carmin aprins, cu drupeole mai slab prinse intre ele. Pulpa este suculenta, acrişoară, slab aromata utilizată pentru masa si industrializare. Maturitatea de recoltare este la mijlocul lunii iulie si durează circa o luna.

- Soiul De September 
 
Planta este de vigoare mijlocie, cu drajonare bună si cu tulpinile arcuite spre pământ. Fructele sunt mari şi foarte mari de 3 g, de formă conic-alungită de culoare roşii-visiniu-închis mat, strâns unite intre ele. Pulpa are suculentă medie, acidulat dulce, aromată, este utilizata atât pentru masă cât si pentru industrializare. Este un soi remontat, prima recolta se obţine la începutul lunii iulie si durează 3-4 săptămâni, iar a doua recolta in septembrie-octombrie.

- Soiul Heritage 
 
Tufele au creştere erectă, sunt viguroase, cu două perioade de rodire pe an, putere de drajonare medie-mare. Epoca de înflorire timpurie. Fructele de mărime medie, culoare rosu-intens, formă conică, moderat de suculente, dulci acrişoare, slab aromate, productivitate buna. Rezistenta foarte buna la manipulare, desprindere uşoara. Epoca de maturare prima decada a lunii iulie-prima rodire si ultima decada a lunii august – prima decada a lunii septembrie, a doua rodire.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri

Postari populare

Designed ByBlogger Templates