Cresc zmeura din pasiune si pentru consumul propriu. Am invatat singur cum sa o cultiv si cum sa o ingrijesc. De la soiuri care nu produceau mai nimic pana la hibrizi "Remontati". Am invatat totul din teste si cititnd pe internet. Ma gandesc si la o mica afacere cu zmeura. Voi ce ziceti? Se pot realiza afaceri cu zmeura in Romania?

Plantarea zmeurei

Zmeurul poate fi plantat fie toamna, fie primavara, in functie de tipul ales. Cei mai multi aleg sa cultive zmeurul toamna, mai exact in luna octombrie, deoarece acest tip este mult mai usor de intretinut. Tipul care poate fi cultivat primavara este mai sensibil si poate fi afectat de daunatori.

Pentru plantare este necesar sa sapati santuri de aproximativ 30 de cm adancime, si un metru latime. Plantele vor fi asezate in sant, distanta dintre acestea fiind de aproximativ 40 de cm, dupa care radacina este acoperita cu pamant, nu inainte insa de a planta spalierul de care se vor lega ulterior plantele.


Asigurati-va constant ca zona in care zmeura este plantata nu este impanzita de buruieni si curatati cat mai des posibil locul.
Fructele vor fi gata de cules vara, imediat dupa capsuni. Culegeti fructele cu grija deoarece sunt mici si tare firave si daca nu le consumati imediat, depozitati-le intr-un loc sigur si racoros.
Zmeura este foarte gustoasa si sanatoasa, avand numeroase beneficii pentru organism.





Zmeura rosie si zmeura neagra sunt specii diferite, in timp ce zmeura purpurie este un hibrid intrecele doua.
Plantele de zmeura produc fructe de o mai buna calitate si in cantitati mai mari,  acestea sunt deobicei mai putin susceptibile bolilor si infestatiilor cu insecte daca li se administreaza apa necesara pe tot parcursul perioadei de crestere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri

Postari populare

Designed ByBlogger Templates