Cresc zmeura din pasiune si pentru consumul propriu. Am invatat singur cum sa o cultiv si cum sa o ingrijesc. De la soiuri care nu produceau mai nimic pana la hibrizi "Remontati". Am invatat totul din teste si cititnd pe internet. Ma gandesc si la o mica afacere cu zmeura. Voi ce ziceti? Se pot realiza afaceri cu zmeura in Romania?

Butasi de zmeura


Butasi de zmeura.

Mare grija de unde cumparati butasi de zmeur. Cel mai bun soi este Zmeur “Remontant”
Soi cu fructe foarte mari, culoare rosu aprins, fructifica incepand cu 15 iunie, tot timpul anului.
Aclimatizat, rezistent la transport, la inghet, drajoneaza puternic.

Plantez acest soi in gradina proprie si sunt foarte multumit. Pe langa fructificare mare si pe toata perioada verii, butasii ramasi de pe un an pe altul sunt foarte grosi si rezistenti la frig.

Cumparasem de la supermarket un altfel de soi, pe atunci nu bagasem de seama ca exista mai multe soiuri. Stiti si voi pe la supermarket primava se umple de pomi si butasi de tot felul. Fructifica doar la inceputul verii iar butasii ramasi, mureau in timpul ierni. De pe urma a 20-30 de plante abea apucam sa mananc cateva fructe. Plantele tine fructifica mai greu mai tarziu si mai putin.

De pe urma zmeurului "Romantat" sunt mai mult decat multumit. Aceeasi cantitate de plante fructifica atat de ambundent incat nu am timp sa le consum si sa le culeg.

Asa ca dragii mei mare grija cu butasii de zmeur. O sa adaug si cateva poze personale.


 













2 comentarii:

Lista mea de bloguri

Postari populare

Designed ByBlogger Templates